PCB-forsegling

Hvad er PCB?

PCB er et giftigt stof, som i perioden 1950-1977 især blev anvendt i byggematerialer, såsom fugeprodukter, termoruder, kondensatorer i lysstofarmaturer og specialmalinger.

Det gjorde det, fordi det havde mange gode egenskaber. PCB blev efter 1977 forbudt, da man fandt ud af, at materialet er sundhedsskadeligt. Faktisk er det blandt verdens mest farlige miljøgifte.

Miljø- og Energistyrelsen vurderer, at 75% af bygninger der er opført eller renoveret mellem 1950-1977 indeholder PCB. Har du en bygning fra denne periode, så skal du reagere på det og hvis du er i tvivl, kan du nemt få testet, om der er PCB i indeluften.

Har du PCB i indeluften, så er vi din gode samarbejdspartner til at få det udbedret med PCB forsegling.

På www.dingeo.dk kan du tjekke om en given adresse er i risikogruppen for at have et for højt indhold af PCB i indeluften.

PCB-certificeret mandskab
PCB-certificeret mandskab

Vi er certificeret PCB-forseglere

ProSeal PCB certifikat

PCB forsegling skal udføres af specialuddannede firmaer og med de rette produkter. Malermester Björn Forsberg A/S er certificeret ProSeal licenshaver og det betyder, at vi effektivt kan hjælpe dig med din PCB-udfordring.

ProSeal er udviklet af Sealing Group, som har haft et samarbejde med Teknologisk Institut siden lanceringen. ProSeal PCB forsegler er i 5 år blevet testet i klimakamre og bliver det fortsat.

Resultaterne er veldokumenterede og yderst effektive, og produktet tilbageholder mindst 99% af giftstoffet i primærkilden.

Kontakt os med det samme for uforpligtende rådgivning og vejledning, uanset hvor langt du er i processen.

Med ProSeal PCB forsegler får du en effektiv og økonomisk løsning på problemet. Den virker ved, at PCB’en bliver “lukket inde”, så den ikke længere forurener indeklimaet. På denne måde slipper du for omkostningstunge saneringer, men kan hurtigt have en ejendom med værdier, der ligger under den nedre aktionsværdi fra Sundhedsstyrelsen på 300 ng/m3. Du kan læse mere om forseglingsmaterialerne – ProSeal fra Sealing Group – her.

I situationer, hvor det er besluttet, at sanering er en del af løsningen på PCB-problematikken, er det afgørende at anvende PCB forsegling som supplement. Til trods for intentioner om det modsatte, efterlader mange saneringsprojekter nemlig fortsat PCB-koncentrationer, der overstiger den nedre aktionsværdi fra Sundhedsstyrelsen.

Da PCB både afgasser og vandrer, vil der ofte være PCB-forurening tilbage i vægge eller false selv efter fjernelse af primærkilden (produktet som oprindeligt indeholdt PCB). Dette til trods for, at vægge eller false er sekundær eller tertiær kilder.

Når der forsegles med ProSeal PCB forsegler kan der yderligere opnås garanti for, at PCB koncentrationen fra de forseglede overflader er under 300 ng/m3. Denne overfaldegaranti kan udelukkende udstedes af certificerede ProSeal licenshavere. Kontakt os for at høre nærmere om krav og betingelser.

Kontakt for et uforpligtende tilbud på PCB forsegling

Skal du have PCB forsegling i Vordingborg, Rødovre, Lolland Falster og Sydsjælland-området, så kontakt Malermester Björn Forsberg for uforpligtende vejledning og et stærkt tilbud. Du kan ringe på 55 40 77 76. Eller send os en mail på maler@bforsberg.dk.

Vi glæder os til at løse din PCB-udfordring!